От къде идва любовта?

Posted on


angelЕдин от тях се рееше в безметежна радост, когато усети нещо странно. Някой го викаше. Полетя след невидимия зов, но не откриваше, кой се нуждае от него. От високо не можеше да види това , а нямаше как да ходи по земята, докато имаше крила. Трябваше да се откаже от тях, но не можеше просто да ги махне. Затова перо по перо,  бавно и съсредоточено  започна да ги отскубва. По земята заваля сняг. Когато и последното перо падна, той се сгромоляса на студената земя. След удара, бавно се изправи и тръгна. Вървя дълго, изгуби посока и представа за времето. Забрави защо е тук. Скитането му се превърна в едно безкрайно страдание.

В една мразовита нощ видя премръзнало момиче.  Сгря я с не достигащата за самия него топлина. Миг преди да изгуби съзнание видя трепващите й мигли, да разкриват изпълнените й с благодарност очи.
Стана й тъжно. Той я спаси, но сам губеше сили и имаше нужда от помощ. Бавно в зъзнещото й съзнание изплува спомен. Спомни си коя е и защо е тук.
Бе чула зова му. Бе се отказала от крилата си за да го намери и спаси. Вдъхна му малкото си топлина.
Тази и следващите мразовити нощи те се топлеха един, друг преливайки топлината един в друг.
Със стопяването на снега, сякаш им порастваха криле.  Перо по перо, с леки убождания тя му връщаше способността да лети. Перо по перо, прокарвайки ги бавно  по гърба й той търсеше мястото им за да й върне разкошните криле.
И полетяха. И небесата се усмихнаха. След дългата зима  по земята идваше пролетта, събудена от пърхането на безброй намерили се ангели.
Безшумно и нежно махане на крилата им, караше всичко да цъфти, а радостта в която се носеха, насищаше въздуха с особен аромат на любов …

Любов между ангели.

© Й. Богомилова, От къде идва любовта

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s